Skip to main content

Manual

Ideile legate de modul de organizare sustenabilă a evenimentelor au fost cercetate, promovate și puse în aplicare de mult timp. Organizațiile ecologiste, organizatorii de evenimente și diverse întreprinderi sunt interesați de aceste practici, iar în prezent ele se bucură de atenție din partea presei. Având în vedere acest lucru, în cadrul campaniei noastre „Game On! Don’t Let Climate Change End the Game”, am elaborat un ghid pentru organizarea unui eveniment care să respecte natura și clima. Ghidul se bazează pe experiența noastră și pe cunoștințele experților. Sperăm ca recomandările să servească drept motivație pentru a evalua toate aspectele legate de modul în care sunt organizate și desfășurate evenimentele și să contribuie la acordarea unei mai mari atenții pentru a le schimba în bine!

Descărcați manualul aici

Am creat acest ghid ținând cont în principal de nevoile și efectele festivalurilor în aer liber. Cu toate acestea, multe dintre recomandările sale vor fi utile și pentru alte tipuri de evenimente, deoarece abordează multe dintre provocările cu care se confruntă organizatorii de concerte, conferințe, nunți sau evenimente sportive. Aceste sugestii vor fi utile atât pentru organizatorii de evenimente, cât și pentru diverse alte părți implicate: artiști, furnizori de servicii de catering, comercianți cu amănuntul, firme de curățenie și de transport, personal tehnic, proprietari de spații, specialiști în comunicare, sponsori și municipalitățile în care au loc evenimentele.

Manualul este organizat în cinci secțiuni: catering, deșeuri, energie și apă, transport și locație. La planificarea și organizarea de evenimente trebuie luate în considerare toate aceste secțiuni. Vă invităm să descărcați manualul și să vă inspirați să organizați un eveniment care să respecte natura și clima!