Skip to main content

Útmutató

Hosszú ideje kutatják a környezetbarát és klímakímélő rendezvények szervezésének mikéntjét, ennek megfelelően régóta népszerűsítik és eszközölik az ehhez szükséges lépéseket is. Környezetvédelmi szervezetek, rendezvényszervezők és különböző cégek mind különösen érdeklődnek ezen ötletek iránt, sőt manapság ezek még a közösségi média felületein is nagy népszerűségnek örvendenek. Ennek fényében hoztuk létre a Lett Környezetvédelmi Alap (LFN) saját útmutatóját környezetbarát és klímakímélő rendezvények szervezésére; így veszünk részt a „Game On! Ne hagyd, hogy az éghajlatváltozás véget vessen a játéknak” projektben. Útmutatónk saját tapasztalatainkon és szakismereteken alapszik. Reméljük, hogy javaslataink segítségével egyre többen fogják áthatóbban megvizsgálni a rendezvényszervezés különböző vonzatait, ami által minden ember változásra és környezettudatosságra törekvő személetmódot nyerhet.

A kézikönyv letöltése itt

Nagyrészt szabadtéri fesztiválok szükségleteire és hatásaira koncentrálva hoztuk létre az útmutatónkat. Sok javaslatunk azonban másfajta rendezvénynél is hasznos lehet, ugyanis több olyan kihívást is érintenek, amellyel koncertek, konferenciák, esküvők vagy sportversenyek szervezői is találkozhatnak. Hasznosak lehetnek rendezvényszervezők, de az összes többi érintett fél – fellépők, vendéglátók, kiskereskedők, takarító és szállító alvállalkozók, technikai személyzet, szponzorok – és az illetékes önkormányzat számára is.

Az útmutató öt részre oszlik: étel, hulladék, energia és víz, utazás, valamint helyszín. Rendezvényszervezés során elengedhetetlen, hogy megvizsgáljuk mind az öt kategória vonatkozásait. Töltse hát le az útmutatónkat, és inspirálódjon egy környezetbarát és klímakímélő rendezvény szervezésére!