Provocarea de geocaching
ClimateQuest

Căutați cache-uri ascunse, explorați locuri noi și informați-vă despre schimbările climatice

Cum se joacă ClimateQuest?

2. Căutați cache-uri și colectați monede
3. Împărtășiți cu ceilalți #climategameon

Rândunica sustenabilă

Geocacherii mă cunosc ca Travel Bug. Misiunea mea este să călătoresc în mod durabil în Europa: cu trenul, autobuzul, prin servicii de partajare de mașini, bicicleta sau chiar pe jos!

Ați găsit rândunica în timpul vânătorii de comori? Ajutați-o în misiunea ei și duceți-o la o altă ascunzătoare într-o altă țară. Misiunea ta este să călătorești într-un mod sustenabil.

Povestiți-ne despre experiențele voastre pe rețelele de socializare folosind hashtag-urile #climategameon și #climatequest.

swallow

Proiectul “Game On! Don’t let climate change end the game” este o inițiativă a unui consorțiu format din 10 parteneri din 8 țări din Europa Centrală și de Est pentru a activa tineretul global și a reacționa la amenințarea existențială pe care o reprezintă schimbările climatice pentru viitorul omenirii. Implementarea proiectului s-a realizat cu ajutorul cofinanțării mecanismului DEAR (Development Education and Awareness Raising).

Schimbările climatice și biodiversitatea

Mascota ClimateQuest, rândunica, este una dintre speciile amenințate de schimbările climatice.

Dar cum?

Migrația speciilor de păsări depinde în mare măsură de factorii de mediu. Din cauza schimbărilor climatice, primăvara în emisfera nordică începe cu aproape o lună mai devreme decât acum o sută de ani. Acest lucru înseamnă că momentul sosirii speciilor migratoare și disponibilitatea hranei nu mai sunt sincronizate. Prin urmare, este posibil ca unele specii să întâmpine dificultăți în creșterea puilor, deoarece sursele de hrană pe care se bazează (cum ar fi omizile) nu mai sunt disponibile la momentul potrivit.

Pentru a afla mai multe despre efectele schimbărilor climatice asupra biodiversității urmăriți @climategameon