Cache-uri în România

Un cache este, de obicei, o cutie de diferite dimensiuni. Fiecare cache conține un carnețel de înregistrare, un stilou sau un creion și mici obiecte de schimb, care sunt lăsate de către cei care găsesc cutia. Fiecare cache are un cod GC unic. De asemenea, în cache-uri se pot găsi monede din lemn, așa-numitele SWG. Sunteți bineveniți să le păstrați ca amintire!

Vulcanul din adâncul apei

Lacul Sf. Ana este singurul lac vulcanic din Europa Centrală și de Est. Este situat într-una dintre cele două cratere din Masivul Ciomatu. Lacul nu are izvoare, își completează apele doar prin precipitații. Ca urmare, aici s-a dezvoltat un sistem ecologic special și foarte fragil. Vechea legenda, care păstrează istoria formării și originea numelui, este o parte importantă a culturii transilvănene. În timpul căutării acestui cache, veți afla unele dintre caracteristicile lacului și ale munților din jur.

Lacul Ursu

Lacul Ursu este cel mai mare lac heliotermic din lume și este unicul lac de acest fel din Europa. Cel mai interesant lucru este faptul că, se cunoaște exact data formării acestui lac. În 1875, ploile au crăpat pământul pe carstul de sare, iar cavitatea imensă a fost umplută de râurile care curgeau odinioară prin pajiște.
Lacul Ursu este situat într-o zonă protejată Natura 2000. Cu rezolvarea acestui geoquest poți explora lacurile, formațiunile naturale și fauna sălbatică din zonă.

Guardians of the water

Gardienii apei

Pe drumul său de peste 2.800 km de la izvor până la Marea Neagră, Dunărea oferă multe peisaje fascinante celor care doresc să călătorească prin Europa. Locul unde este amplasat acest cache este poate unul dintre cele mai uimitoare și incitante dintre acestea, Defileul Porțile de Fier. Acesta nu este de fapt un singur defileu, ci un sistem de văi de peste 130 km lungime, format din mai multe sectoare. Secțiunea sa cea mai îngustă este sectorul Cazanelor Mari, unde lățimea râului este de abia 150 de metri. Acest multi-cache te invită la o plimbare prin pădure pe drumul spre vârful Trescovăț, de unde vă puteți bucura de priveliștea asupra Defileului.

Ochiul vulcanului


Complexul Geologic Racoșul de Jos este o arie protejată de importanță națională. Complexul a devenit renumit datorită urmelor activității vulcanice, care au avut loc în urmă cu mai bine de un milion de ani. În secolul al XX-lea, în zonă a avut loc exploatarea activă a carierei, care a contribuit în mare măsură la dezvoltarea imaginii actuale a peisajului.

Acest multi-cache vă ghidează către cele mai importante trei atracții ale Complexului Geologic.

Ținutul Dropiei

Salonta și împrejurimile sale au fost o zonă umedă, unde cursurile de apă formau bălți, mlaștini, insule. Albiile apelor curgătoare au fost regularizate în secolul al XIX-lea, ceea ce a dus la secarea mlaștinilor și la transformarea terenurilor în folosință agricolă. Zonele rămase nealterate, cunoscute sub numele de pajiști panonice, sunt acum habitate foarte valoroase și amenințate.Zona cunoscută sub numele de Pescăria Cefa-Pădurea Rădvani este deosebit de importantă pentru păsări, în special pentru dropii.  Această specie, din care au mai rămas doar aproximativ 40 de exemplare în România, este greu de observat și necesită cooperare internațională pentru a fi conservată. Ocrotirea ei necesită cooperare internațională. În prezent, populația de dropii din Salonta este singura populație viabilă din țară. 

Povestea apei

Platoul carstic Padiș din Munții Bihorului din România este o zonă unică și semnificativă din punct de vedere științific. Înconjurat de stânci, acesta prezintă o varietate de formațiuni carstice, inclusiv peșteri, doline și peșteri de gheață. Hidrografia platoului este fascinantă, deoarece apele sale curg în subteran, străbătând stâncile, pentru a ieși din nou la suprafață dincolo de acestea. Microclimatul său unic a creat o vegetație diversă, cu specii nordice și alpine care se găsesc la altitudini joase. Această rezervație naturală se suprapune cu alte arii protejate și găzduiește numeroase specii de plante protejate, cum ar fi bulbucul de munte, mai multe specii de gențiane și orhidee, crinul de pădure, săbiuța, roua cerului.

Activitatea din România este condusă de Grupul Milvus

Asociația Grupul Milvus este o organizație neguvernamentală, non-profit, dedicată protecției păsărilor și a naturii, acționând în domeniul conservării, educației, cercetării și consultanței pentru a face din România un loc mai bun pentru păsări, animale sălbatice și oameni.