ClimateQuest
geoláda kihívás

Keress megbúvó ládákat, fedezz fel új helyszíneket és bővítsd a klímaváltozással kapcsolatos tudásodat

Hogyan zajlik a ClimateQuest játék?

2. Keress láda-eket és gyűjts érméket
3. Oszd meg másokkal #climategameon

Fenntartható fecske

A geocacherek Travel Bug néven ismernek. Küldetésem, hogy fenntartható módon utazzam be Európát: vonattal, busszal, autómegosztó szolgáltatással, kerékpárral vagy akár gyalog.

Megtaláltad a láda-vadászat során a fecskét? Segíts neki a küldetésében, és vidd el egy másik országba, egy másik láda-hez. A kihívásod az, hogy fenntartható módon utazz.

Mesélj nekünk a tapasztalataidról a közösségi médiában #climategameon és #climatequest hashtaggel.

swallow

A „Game on! Ne hagyjuk, hogy az éghajlatváltozás vessen véget a játéknak” projekt 10 partnerből álló konzorcium kezdeményezése; a partnerek 8 közép- és kelet-európai ország szervezetei. A kezdeményezés célja, hogy a világon élő fiatalokat cselekvésre sarkallja és reagáljon arra az egzisztenciális fenyegetésre, amelyet az éghajlatváltozás jelent az emberiség jövőjére nézve. A projekt a DEAR (Development Education and Awareness Raising) program kofinanszírozásának köszönhetően jöhetett létre.

Klímaváltozás és biológiai sokféleség

A ClimateQuest kabalafigurája, a fecske egyike azon fajoknak, amelyeket az éghajlatváltozás veszélyeztet.

De mégis hogyan?

A madárfajok vonulása nagy mértékben függ a környezeti tényezőktől. A változó éghajlat miatt az északi féltekén a tavasz csaknem egy hónappal korábban kezdődik, mint alig száz évvel ezelőtt. Ez azt jelenti, hogy a vonuló fajok érkezésének időzítése és a táplálék elérhetősége már nincs összhangban. Néhány fajnak ezért gondot okozhat kicsinyeik felnevelése, mivel a táplálékforrás, amelyre támaszkodnak (például a hernyók) már nem állnak rendelkezésre a megfelelő időben.

Ha többet szeretnél megtudni az éghajlatváltozás biológiai sokféleségre gyakorolt hatásairól, kövesd a @climategameon