KlímaÖKOképző
Fenntarthatóságra
nevelési gyűjtemény

A művelt elme a fejlődés forrása.
Az éghajlattudatos elme pedig
a fenntarthatóság forrása.

Érdekel az éghajlatváltozás?

Fel szeretnéd hívni a fiatalok figyelmét
a klímaválságra, de kifogytál az ötletekből,
hogyan vond be őket a témába?

Akkor jókor vagy jó helyen!

Töltsd le a Fenntarthatóságra nevelési gyűjtemény anyagát az alábbi linkre kattintva.

Ezt szem előtt tartva, a „Game On!” projekt kidolgozta a KlímaÖKOképző - Fenntarthatóságra nevelési gyűjteményt azzal a céllal, hogy interaktív gyakorlatokon keresztül bevonja a fiatalokat az éghajlatváltozás és a fenntarthatóság témakörébe. A nevelési gyűjtemény a gyakorlati tapasztalatokat helyezi előtérbe, hogy a nevelők, a tanárok és a szervezők be tudják vonni a résztvevőket a tanulási folyamatba és használatra kész programokat tudjanak nyújtani a számukra.
Az anyag két részből az egyszerű játékokból és az összetett, komplex programokból áll. Az első rész természetvédelemmel kapcsolatos inspiráló és vidám játékokat tartalmaz. Ezek a feladatok jól bevezetik az olyan komoly témákat, mint például az éghajlatváltozás hatásait, a biodiverzitás megőrzését vagy az ökoszisztéma-szolgáltatások jelentőségét. A második rész segít elmerülni az éghajlatváltozás és a fenntartható életmód részleteiben, aminek köszönhetően a résztvevők szisztematikus szemléletet alakíthatnak ki. A programok csatolmánya az oktatóanyag második szakaszában található.

Készen állsz, hogy játékossá tedd a klímaváltozás témáját? Tekintsd meg a KlímaÖKOképző - Fenntarthatóságra nevelési gyűjteményt!Töltsd le a Fenntarthatóságra nevelési gyűjtemény anyagát az alábbi linkre kattintva.